read now

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήρια Δευτέρα, Τρίτη κατά μέτρων και Μέρκελ





Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο των κινητοποιήσεων, καθώς Δευτέρα και Τρίτη τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα σφαγιαστικά μέτρα συγκυβέρνησης και τρόικας, ενώ την Τρίτη θα ...υποδεχθούν με Παναττική στάση εργασίας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.




Συγκεκριμένα με ταυτόχρονη απόφασή τους ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ καλούν σε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. "Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν τη συγκέντρωση της Τρίτης "σε ημέρα Παλλαϊκής διαμαρτυρίας και δέσμευσης για να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος ζωής και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης". Όπως αναφέρει το όνομα της πρωθυπουργού της Γερμανίας έχει συνδεθεί με τις πιο ακραίες αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες φωνές, που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών και των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, για να διασφαλιστεί η σωτηρία των τραπεζιτών και τα κέρδη των επιχειρήσεων".

Λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί το Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα. Τα συνδικάτα που μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες απεργίες που θα οριστούν με την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή διεκδικούν:
*Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των υπό προώθηση νέων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγούν στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία.
*Απόκρουση των υποδείξεων της τρόικας και των κυβερνητικών στελεχών για κατάργηση του πενθήμερου, επιβολή δήθεν ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα, περιορισμό της αμοιβής για πρόσθετη εργασία περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και όποιο άλλο εφεύρημα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ετών, οδηγούν το ατομικό και συλλογικό δίκαιο σε πλήρη αποσάθρωση και τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας.
*Δραστικές και άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, της ανεργίας που έχει λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διπλασιασμό του χρόνου χορήγησής του στους ανέργους, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά απασχολουμένων.
*Ριζική αλλαγή της γενικότερης ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση όλων των επαχθών και αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ επώνυμα σχόλια δημοσιεύονται !