read now

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές τέλος των κυβερνητικών πόθων για αποφυγή εκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να μην υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης εντός του τρέχοντος έτους, και δηλώνει βέβαιος πως στις βουλευτικές εκλογές η Κουμουνδούρου θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία, σηματίζοντας μία κυβέρνηση που δεν θα είναι αμιγώς κομματική
Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου θα σημάνει το τέλος των «ευσεβών πόθων» της κυβέρνησης για αποφυγή πρόωρων εκλογών εντός του 2014 εκφράζει, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Πρωθυπουργός θα κληθεί τότε να αποφασίσει αν θα πάρει το ρίσκο να κυβερνά μέχρι τη Προεδρική εκλογή χωρίς λαϊκή στήριξη και με διαρκή τη διακινδύνευση να τον αντικαταστήσουν ένα πρωί οι ίδιοι οι βουλευτές του ή να πάει σε εθνική κάλπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να μην υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης εντός του τρέχοντος έτους, και δηλώνει βέβαιος πως στις βουλευτικές εκλογές η Κουμουνδούρου θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως δε θα είναι ένα αμιγώς «κομματικό» σχήμα, καθώς θα επιδιωχθούν συνεργασίες με «προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ [...] προσωπικότητες κύρους, εξωκοινοβουλευτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες».

Ερωτηθείς για την πολιτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει πως πρόκειται να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την «αλληλέγγυα αντιμετώπιση» της κρίσης χρέους. Τονίζει πως ως διαπραγματευτικό χαρτί θα χρησιμοποιήσει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, καθώς «η Ευρώπη γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ο ισχυρός ενεργειακός εταίρος του 2020».

Υπογραμμίζει ωστόσο πως τυχόν αποτυχία της προσπάθειας ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να οδηγήσει σε «μονομερείς κινήσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με διακοπή των δαπανών για το χρέος «ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

»Ωστόσο δεν πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί. Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανέναν», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ επώνυμα σχόλια δημοσιεύονται !