10:58 Τηλεφώνημα στον Νίκο Μιχαλολιάκο, λίγα λεπτά μετά τη θανάσιμη μαχαιριά που δέχθηκε ο Παύλος Φύσσας, έχει καταγράψει η ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.
08:50 Καταζητείται ακόμα ο Χρ. Παππάς και άλλα 12 άτομα. Προθεσμία για την Τρίτη για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι 5 βουλευτές της Χ.Α. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη.
2:30 Έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Χρ. Παππά, που θεωρείται υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών θα ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την Βουλή και θα εκτελεστεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Σύλληψη της ηγεσίας στελεχών και μελών της Χ.Α (28-29/09/2013)
12:35 Η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στους βουλευτές και τα στελέχη της Χ.Α. και κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή. Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.
Οι κατηγορούμενοι πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγήθηκαν ενώπιον Ειδικού Ανακριτή του νόμου 4022 περί διαφθοράς, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν

21:18 Οδηγούνται στην Ευελπίδων και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
21:14 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες εμπλέκονται εξαιτίας της επικοινωνίας τους στην υπόθεση Φύσσα. Ανάμεσα στους 13 που έχουν συλληφθεί και ο Πατέλης, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Κάποιοι ακόμα από τους συλληφθέντες είναι επικεφαλής στην οργάνωση της Νίκαιας.
20:25 Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συλληφθεί συνολικά 20 άτομα. Ο Χρ. Παππάς καταζητείται μαζί με άλλα 12 άτομα που εκκρεμούν εισαγγελικές παραγγελίες εις βάρος τους. Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρεται: "Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε (5) Βουλευτές, δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», καθώς επίσης έναν Ειδικό Φρουρό, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και μία Ανθυπαστυνόμο, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά."
20:20 Ο Ν. Δένδιας προέβη σε δηλώσεις για τις συλλήψεις της ηγεσίας και των μελών της Χ.Α. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού η έρευνα συνεχίζεται. Αναζητούνται 12 άτομα μεταξύ των οποίων ο Χρ. Παππάς.
19:24 Καταθέτει η ηγεσία της Χ.Α. αυτή τη στιγμή στο κτίριο 16 της Ευελπίδων.
19:05 Μεταφέρθηκαν οι κρατούμενοι στην Ευελπίδων. Με χειροπέδες ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χ.Α. Φανερά εκνευρισμένοι, φώναζαν βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ: "Είμαστε περήφανοι για την Χρυσή Αυγή". Χαρακτηριστικά ο Παναγιώταρος είπε μεταξύ άλλων: "Για βραδυνό Μνημόνιο να φάτε το βράδυ..."
18:50 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 8 από τους συλληφθέντες ήταν παρόντες στη δολοφονία του Π.Φύσσα
17:57: Αναμένεται η μεταγωγή των κρατουμένων στην Ευελπίδων από λεπτό σε λεπτό.
16:59: Σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γυναίκας ανθυπαστυνόμου. Σύμφωνα αστυνομικές πηγές υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά. Έτοιμα τα οχήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για να μεταφέρουν από λεπτό σε λεπτό του συλληφθέντες στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ζαρούλια, Ματθαιόπουλος και Ουρανία Μιχαλολιάκου φωτογραφίζουν τους δημοσιογράφους διαρκώς.
16:25 Τεράστιες ευθύνες καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  "σε όσους έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού", όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο μετά την λήξη της πολύωρης συνεδρίασης, στην οποία κυριάρχησε η εν εξελίξει επιχείρηση σύλληψης των βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σήμερα καταρρίπτεται η θεωρία των δυο άκρων και ζητά από τον λαό να απομονώσει τον φασισμό με δημοκρατική διέξοδο μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία.
16:00 Πριν λίγο πήγαν στην ΓΑΔΑ ο Αρτ. Ματθαιόπουλος και η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία και αποχώρησαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου προέβη σε δηλώσεις:  "Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου. Δεν μας τρομάζει τίποτα. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Δεν θα υποκύψουμε σε διώξεις." Μετά τις δηλώσεις της κόρης της και την ώρα που έμπαινε σε ταξί η Ελ. Ζαρούλια με κινητό τηλέφωνο βιντεοσκοπούσε όλους τους δημοσιογράφους.
Σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία στα γραφεία της Χ.Α. στη Βουλή.
15:00: Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στη ΓΑΔΑ. Παραμένουν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χ.Α.
14:53: Ανακοινώθηκε επίσημα η σύλληψή του Μίχου. Προσήλθε μόνος του στη ΓΑΔΑ. Επικράτησε αναταραχή στους συγκεντρωμένους που φώναζαν συνθήματα όπως: "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι". Όταν τον πλησίασε ο αστυνομικός είπε χαρακτηριστικά: "Μόνος μου ήρθα".
14:17:  Δήλωση βουλευτή της Χ.Α. Αρτέμη Ματθαιόπουλου προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ. "Σήμερα έχουμε να καταγγείλουμε την πολιτική δολοφονία ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος, της Χρυσής Αυγής. Σήμερα εκτελούν το συμβόλαιο θανάτου. Η Χρυσή Αυγή πληρώνει το γεγονός ότι είναι ένα κίνημα ελεύθερο μη ελεγχόμενο από το σύστημα και αυτό φανερώνεται από την σύλληψη του Γενικού Γραμματέα, την ίδια στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, που διοικούν κόμματα διεφθαρμένα, κυκλοφορούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι. Την ευθύνη φέρει το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο για να περισώσει τα ψηφαλάκια των κομμάτων, τα οποία καταρρέουν, καταργεί το ίδιο το Σύνταγμα. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ. Δεν υποχωρεί. Οι ιδέες δεν φυλακίζονται".
14:20: Επικράτησε αναταραχή μεταξύ των συγκεντρωμένων και ενός δημοσιογράφου όταν προσπάθησε να παραμερίσει κάποιο άτομο για τη λήψη φωτογραφίας. Σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ δύο βουλευτών της Χ.Α. Ματθαιόπουλου και Αρβανίτη την ώρα που ο πρώτος προέβαινε σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα ο Ματθαιόπουλος φαίνεται να είπε στον Αρβανίτη "Αν δεν αντέχεις την πίεση να φύγεις". Τους χώρισε ο βουλευτής Κορινθίας Μπούκουρας.
14:07: Στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο χωρίς άδεια όπως πληροφορεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης βρέθηκαν πολλά USB και 43.100 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων.
13:45: "Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές" ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ενώ αναχωρεί για τις ΗΠΑ.
13:41: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες καταζητούνται ακόμα 2 αστυνομικοί.
13:33: Οι συγκεντρωμένοι της Χ.Α. έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν αυξηθεί. Πέταξαν κροτίδα και το σύνθημα τους από "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" έχει μετατραπεί σε "Πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή". Κρατούν σημαίες και φωνάζουν με ντουντούκα συνθήματα. Ένα εκ των οποίων: ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, η ταν ή επι τας. Χαρακτηριστικό είναι ότι βιντεοσκοπούν, φωτογραφίζουν και βρίζουν τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για την κάλυψη των γεγονότων. Υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.
13:03: Επιβεβαιωμένη η σύλληψη και ειδικού φρουρού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ειδικός φρουρός υπηρετεί στην ομάδα Δίας και συνελήφθη γιατί εντοπίστηκε να έχει επικοινωνία με μέλη της Χ.Α. Επιβεβαιωμένες είναι 4 συλλήψεις βουλευτών, 1 αστυνομικού και 12 στελεχών της Χ.Α.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρέθηκαν στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου 3 αδήλωτα όπλα. Ωστόσο επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή. Αναμένεται η έκθεση κατασχεθέντων της ΕΛ.ΑΣ.
12:13: Έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί οπαδοί της Χ.Α. (περίπου 300 - 400) στο απέναντι πεζοδρόμιο με σημαίες και φωνάζουν το σύνθημα: Αίμα, τιμή, Χ.Α. Διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας.
12:00: Ο Ν. Μιχαλολιάκος κατηγορείται ότι συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης. Εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο έχουν συλληφθεί οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και καταζητούνται ο Μίχος και ο Χρ. Παππάς.
Με βάση το εισαγγελικό πόρισμα κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που έκανε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Βόλου αλλά και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εκβιασμοί, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η κατηγορία αφορά τη σύσταση παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρούσε ιεραρχικά δομημένη, με πειθαρχία και συνωμοτισμό. Κατηγορούνται για δύο δολοφονίες στα Πετράλωνα, μία απόπειρα δολοφονίας στη Μεταμόρφωση, δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, εκβιασμούς και προστασία. Τα στοιχεία που έχει η Αστυνομία συλλέχθηκαν με μαρτυρικές καταθέσεις θυμάτων και χρυσαυγιτών καθώς και παρακολουθήσεις από τις αστυνομικές αρχές.
11:42: Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 16 συλλήψεις εκ των οποίων τέσσερις είναι βουλευτές και 12 στελέχη της Χ.Α. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο γραμματέας της Τ.Ο. Νίκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα στελέχη της Χ.Α. είναι από τη Νίκαια.
10:40: Ο Ηλ. Παναγιώταρος παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία. Το ίδιο και ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος και αποχώρησε. Η Χ.Α. καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ.
10:20: Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν τη σύλληψη των Λαγό, Πατέλη και Ηλ. Παναγιώταρου καθώς και άλλων 9 στελεχών της Χ.Α. Οι πρώτες πληροφορίες  (ανεπιβεβαίωτες) λένε ότι τα στελέχη είναι από την Τ.Ο. Νίκαιας.
10:00: Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμούν τουλάχιστον άλλα 30 εντάλματα σύλληψης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ως αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι συνελήφθη και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.
09:00: Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ηλ. Κασιδιάρης μετά από ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που εξέδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
avgi.gr