read now

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αναδυόμενη κοινωνική κινητικότητα

Το Μνημόνιο φεύγει... μένοντας! Αυτό φρόντισαν να καταστήσουν σαφές οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. ενεργούντες ως εκπρόσωποι των πιστωτών. Για τον Σαμαρά η σύνοδος ήταν μια ευκαιρία δημοσίων σχέσεων και δηλώσεων υποταγής της χώρας στις αξιώσεις των πιστωτών. Για τους πιστωτές ήταν η θεσμοθετημένη διαδικασία επιβεβαίωσης των ανειλημμένων υποχρεώσεων της χώρας, η επιβεβαίωση του δικού τους imperium.
Αν πιστέψουμε τις κούφιες κυβερνητικές θριαμβολογίες, έπρεπε τα πλήθη των Ελλήνων να παραληρούν καλωσορίζοντας τους υψηλούς προσκεκλημένους. Δεν υπήρξε καμία εκδήλωση συμπαθείας. Αντιθέτως η κοινωνία, συντετριμμένη από τον μνημονιακό ολοκληρωτισμό, οργισμένη γιατί συνεχίζεται η ίδια συνταγή παρ' ότι οι εμπνευστές του Μνημονίου έχουν παραδεχθεί τα ολέθρια λάθη, αποφασισμένη να αποτινάξει τον χαρακτήρα του "πειραματόζωου" και τα χαλκευμένα πολιτικά δεσμά, αντιμετωπίζει με περιφρόνηση τους πάτρωνες της τροϊκανής κυβέρνησης. Καμία αστυνομική απαγόρευση δεν μπορεί να διαστρέψει το δημοκρατικό μήνυμα του ελληνικού λαού.
Χθες, σε πείσμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, χιλιάδες πολίτες, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή, διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα να διαδηλώσουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή. Ήταν μια κίνηση που εντάσσεται στην αναδυόμενη κοινωνική κινητικότητα, που, σε συνάρτηση με την επιδείνωση της ζωής των πολιτών αλλά και τη δυναμική των ευρωεκλογών, δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα νέο ενδιαφέρον των πολιτών προς την πολιτική και τη συλλογική δράση. Το επόμενο ραντεβού, η γενική απεργία της επόμενης Τετάρτης, θα δείξει τις δυνατότητες κλιμάκωσης των δημόσιων δράσεων, που, το γνωρίζουμε, δεν θα είναι ευθύγραμμη ούτε μηχανιστική.
Μαζί με τα ΜΑΤ, το κατεστημένο κινητοποιεί το μιντιακό σύστημα, με τη συνδρομή των συναρτώμενων εταιρειών δημοσκοπήσεων, ώστε να δημιουργήσουν την εικόνα ότι το Μνημόνιο τελειώνει και ότι η χώρα επιστρέφει στην προ Μνημονίου "πολιτική κανονικότητα". Πρόκειται για ασκήσεις παραπλάνησης, που θα συντριβούν πάνω στη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα. Ακόμη και οι εφεδρείες της απολιτικής ψήφου που ανακαλούνται εν όψει εκλογών θα αποδειχθούν ανίκανες να σταματήσουν το ποτάμι της οργής και να ακυρώσουν την αξίωση των πολιτών για ανατροπή. Η προσπάθεια του μιντιακού κατεστημένου είναι να μετατρέψει την κοινωνική απόγνωση εκατομμυρίων πολιτών σε πολιτική περιθωριοποίηση ή και απάθεια. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τους διαψεύσουμε!
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ επώνυμα σχόλια δημοσιεύονται !