read now

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα “Χρέος της γενιάς μας... η Ανατροπή!” ξεκινάει σήμερα το απόγευμα, στον χώρο πίσω από το Παιδαγωγικό τμήμα του ΑΠΘ, το Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με πολύ κέφι και πολλές εργατοώρες, διαμόρφωσαν έναν όμορφο χώρο που επί τρεις ημέρες θα λειτουργήσει ως εργαστήρι ιδεών και ποιοτικής διασκέδασης, μέσα από συζητήσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ,
“είμαστε η γενιά που θα τα αλλάξει όλα...”. Στο πλαίσιο αυτό, την εποχή που το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θέτει την κοινωνία και κυρίως τη νεολαία στο περιθώριο, οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, προτάσσουν τις ιδέες τους για έναν άλλο κόσμο κοινωνικά δίκαιο.

“Απέναντι στη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και της υποκουλτούρας εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πολιτιστικό πρότυπο” σημειώνουν και καλούν τόσο τους νέους σε ηλικία όσο και όσους και όσες νιώθουν νέοι να επισκεφθούν τον χώρο του Φεστιβάλ για να παρακολουθήσουν τόσο τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα που απασχολούν όλη την κοινωνία όσο και τις άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η μόνη αλλαγή στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αφορά την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Κυριακής, που ματαιώθηκε εξαιτίας του ταξιδιού του στο εξωτερικό.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών, βιβλιοπωλείο, εκθέσεις, ενώ θα γίνει και συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ επώνυμα σχόλια δημοσιεύονται !